Blog

Demo Post

Prečo použiť zrkadlo aj u vás doma a ako najlepšie ho umiestniť? Prečítajte si našich 6 rád ktoré vám pomôžu.

Vždy ste si vraveli že vášmu domovu k dokonalosti chýba drobnosť, nejaké špecifikum ktoré doplní celkový výraz, no neviete prísť na to čo to je ? Prinášame vám skvelú alternatívu.  Ako sme spomenuli v našom prvom článku, čarujte so zrkadlami!

Okrem toho, že zrkadlá sú užitočné a v životoch niektorých ľudí nevyhnutné (viete, keď si chcete zaviazať kravatu alebo nakresliť perfektnú očnú linku), sú skvelým bytovým doplnkom a vedia pretvoriť celý charakter miestnosti.

V tomto článku vám predostrieme 6 výhod ktoré prináša umiestnenie zrkadla v interiéri a ukážeme vám ako tieto výhody čo najviac vyťažiť.

1. Zvýšenie atraktivity miestnosti

Ak ste mimoriadne hrdí na konkrétnu časť vo vašom byte, je to to správne miesto kde by ste mali zavesiť dizajnové zrkadlo. To totiž zdvojnásobí atraktivitu tejto miestnosti, ak bude odrážať pekne naaranžovanú časť alebo dizajnový kúsok. Neumiestňujte zrkadlo do častí kde sú menej žiaduce predmety ako  zadok gauča či pracovný stôl na ktorom je vždy neporiadok ktorý by mohlo zrkadlo odrážať.

2. Zrkadlo ako stredobod

Pri zariaďovaní domova si väčšina z nás na tej obrovskej prázdnej stene hneď predstaví veľký farebný obraz alebo rodinnú fotografiu. Mysleli ste niekedy na zrkadlo ako na hlavný bod miestnosti? Navyše keď nie je až také ťažké dostať sa k rôznym ozdobným rámom ktoré môžu byť masívne, elegantné- hotové umelecké diela. Ak takéto zrkadlo umiestnite do hlavného bodu miestnosti neunikne žiadnemu pohľadu.

Ďalším levelom je umiestnenie svetla za zrkadlo, čím len podčiarknete celkový efekt.

3. Presvetlenie miestnosti

Ak máte problém s miestnosťami so slabým osvetlením, práve zrkadlá by vám mohli pomôcť.

Skúste ich umiestniť tak aby odrážali svetlo z okien alebo umelé svetlá a uvidíte ako sa miestnosť hneď rozžiari.

Ideálne riešenie tiež ak máte luster, kedy zrkadlo bude odrážať nie len svetlo ale aj nádhernú lustrovú dekoráciu .

4. Zákony Feng Shui

Ďalším atribútom pri umiestňovaní vášho nového skvostu môžu byť práve aj pravidlá Feng Shui. Niektorí ľudia veria že dodržanie týchto zákonov napomáha prínosu dobrej energie do domova.

Niektorými typmi sú aj neumiestňovať zrkadlo oproti vchodovým dverám alebo dve zrkadlá oproti sebe, neumiestňovať zrkadlo tak aby odrážalo posteľ. Naopak umiestnenie zrkadla do jedálne prináša prosperitu. Samozrejme udržiavanie nášho odrazu čistým prinesie radosť a smiech. Určite nebude na škodu preštudovať si o týchto pravidlách viac.

5. Zakrytie nedokonalostí

Tak ako všetko, aj steny majú chyby. Šmuhy, škrabance, či diery môžeme vyriešiť prekrytím zrkadlom. Veď v ktorej miestnosti by bolo zrkadlo na škodu? Po jedle môžete skontrolovať či nemáte okolo úst zvyšky obeda, pri odchode sa rýchlo uistiť či je všetko v poriadku.

6. Zrkadlá vytvárajú ilúziu väčšieho priestoru

Nakoniec typ ktorý sme sa naučili v našom predchádzajúcom článku, ale nie je na škodu  zopakovať si ho ( viac sa dočítate tu - ako opticky zvacsit priestor). Ak bývate v menších priestoroch, zrkadlo Vás vie perfektne oklamať a nahovoriť vám že tá chodba je omnoho väčšia ako ste si do teraz mysleli.  Zaveste zrkadlo do práčovne aby odrážalo otvorený priestor miestnosti. Určite sa Vám teraz už bude prať omnoho lepšie.

  

Čo viac dodať - dúfame že vám naše typy pomohli. Budeme radi ak sa nám s vašimi nápadmi pochválite či už v správe na Instagrame, Facebooku alebo aj v online chate ktorý vám ponúka naša stránka. Veľa šťastia s čarovaním so zrkadlami!

Stavebná činnosť

Ponúkame stavebnú činnosť v interiéroch a exteriéroch, stavby na kľúč, 3D vizualizácie a odborné poradenstvo pri realizácii vašich predstáv. Zabezpečujeme aj realizácie a renovácie interiérov.

Čítať ďalej...

Dizajnové zrkadlá

Zdá sa vám, že priestoru, v ktorom bývate alebo pracujete chýba esprit, elegancia a nádych jedinečnosti? Zrkadlo s luxusným dreveným rámom dokáže urobiť s každým interiérom divy. Naša široká ponuka toho najkvalitnejšieho na trhu vás presvedčí.

Čítať ďalej...

Machové obrazy

Hľadáte spôsob ako ozvláštniť interiér svojho bytu alebo kancelárie? Máme riešenie! Machový obraz, či zrkadlo - harmónia originality dizajnu a krásy prírody! Ak chcete mať prírodu stále na dosah ste na správnej adrese.

Čítať ďalej...

Nábytok na mieru a atypický nábytok

Nábytok do každého priestoru + doprava + montáž od WooDecor = vaša 100%-ná spokojnosť!

Čítať ďalej...

Kontaktujte nás

info@wdecor.sk

+421 918 887 566

napíšte nám

Napíšte nám - je to jednoduché!

WooDecor, s.r.o.


WooDecor, s.r.o.

icon fb icon insta

Kontakt

Woodecor, s.r.o.

Okružná 2057/11
026 01 Dolný Kubín
Slovensko

+421 918 887 566
info@wdecor.sk

Kontaktná osoba

Dalibor Madera

Dalibor Madera
+421 918 887 566
dalibor@wdecor.sk

Stránka wdecor.sk a naši partneri používajú technológie cookies na prispôsobenie obsahu a reklám, poskytovanie funkcií sociálnych médií a analýzu našej návštevnosti. Kliknutím nižšie odsúhlasíte používanie tejto technológie na celom webe.