Blog

Demo Post

Ponúkame 7 trikov, ktoré vám pomôžu opticky zväčšiť priestor. Naučíme vás ako si ľahko poradiť aj bez zásahov do dispozičného riešenia priestoru.

 

1. Čarujte so zrkadlami

Stáli ste ako dieťa v priestore, kde boli oproti sebe umiestnené dve zrkadlá? Mali ste pocit, že ten priestor ide donekonečna? Zrkadlá dokážu s priestorom čarovať. V úzkych priestoroch môžu dve zrkadlá zavesené hneď od zeme a umiestnené oproti sebe vytvoriť dojem nekonečného priestoru. Ak máte priestor len na jedno, umiestnite ho tak, aby odrážalo svetlo a otvorilo tak priestor. Zrkadlom môžete vytvoriť aj ilúziu dodatočného okna. Ak máte malú kuchyňu, skúste umiestniť zrkadlo ako zástenu za kuchynskú linku alebo aspoň za sporák, kde býva zväčša najväčšia tma. Odraz vám priestor prirodzene presvetlí. Odvážnejší môžu zrkadlo nalepiť aj na dvierka kuchynskej linky. Úzke zrkadlo vodorovne umiestnené na celú stenu zase rozšíri úzku kúpeľňu.

blog 1

 

2. Zlaďte farby

Divoké a výrazné farby sú nepriateľom malých priestorov. Snažte sa zladiť farbu podlahy, stien i stropu do príbuzných farebných tónov. Oči tak budú plynulo prechádzať z jedného povrchu na druhý bez toho, aby ich niečo vyrušovalo. Priestor sa vďaka tomu opticky otvorí a bude pôsobiť väčšie. To neznamená, že všetko musí byť biele. Držte sa v odtieňoch jednej farby, pričom najsvetlejší by mal byť strop. Vzorom sa úplne vyhýbať nemusíte, no narábajte s nimi triezvo. Napríklad jednu stenu môžete ozvláštniť tapetou s veľkým vzorom alebo vertikálnymi pásmi.

 

3. Vyberte správny nábytok

Malý priestor si žiada správny nábytok. Vyvarujte sa ťažkým a masívnym kusom, vyberajte skôr solitéry z materiálov, ktoré pôsobia vzdušnejšie. Napríklad sklo, plasty, priehľadné materiály, kombinácia svetlého dreva s mramorom. Stavte na minimalizmus, čisté línie a jednoduché tvary. S nábytkom zostaňte pri zemi, vhodné sú nižšie skrinky a stolík či sedačka na vyšších a tenkých nožičkách. Podobne ako pri osvetlení, nechoďte oveľa vyššie ako do výšky očí.

 

4. Zabezpečte dostatok svetla

Ak nemáte v malom byte dostatok prirodzeného svetla zvonka, musíte to zachrániť umelým osvetlením. A nešetrite ním. Čím menší priestor, tým viac svetiel potrebujete. Zdroje osvetlenia by pritom mali byť umiestnené maximálne do úrovne očí, aby nevrhali tiene na strop. Visiace lustre sa preto snažte zavesiť najnižšie, ako to ide. Zväčšujúco pôsobia aj stolové lampy s tienidlom umiestnené na zemi.

blog 3

 

5. Zjednoťte podlahy

Jednotná podlaha zväčšuje priestor. V malých bytoch je zbytočné vytvárať pomyselné hranice medzi vstupným a obytným priestorom, prípadne kuchynským kútom. Zabudnite na kombináciu dlažby, linolea, parkiet, kobercov či ďalších podlahových krytín. Stavte na jeden materiál (najlepšie v svetlých farbách), ktorý vám pomôže priestor čo najviac otvoriť. Samozrejme, výnimkou je kúpeľňa. Vyhnite sa výrazným vzorom na kobercoch. Keď už, tak voľte vertikálne bežiace pásy, ktoré môžu izbu opticky predĺžiť.

blog 2

 

6. Natiahnite okná

Veľké okná dokážu priestor presvetliť a opticky zväčšiť. No na Slovensku nebývajú štandardom ani v mnohých väčších bytoch, nieto ešte v malých izbičkách. Existuje však trik, ako to docieliť. Ak máte v miestnosti len jedno malé okno, zaveste naň oveľa väčšiu záclonu, čo do šírky aj výšky. Pustite ju napríklad až od stropu po zem. Okno bude vyzerať oveľa väčšie a strop vyšší. Použite jemnú, ľahkú a jednoliatu záclonu, ktorá bude pôsobiť vzdušne. Ak máte vedľa seba dve okná, zaveste jednu záclonu cez obidve, aby ste jednotlivými pásmi zbytočne nerozsekali priestor.

 

7. Neskladujte veci

Posledná rada tak trochu súvisí so všetkými predchádzajúcimi. Riaďte sa pravidlom menej je viac. Malý priestor naprataný nábytkom a rôznymi drobnosťami, ktoré ste za život nahromadili, pôsobí stiesnene. Pred sťahovaním svoje veci poriadne pretrieďte a zbavte sa všetkého, čo nepotrebujete. Z toho, čo vám zostane, sa čo najviac vecí snažte skryť. Najlepšou voľbou je vstavaná skriňa na celú stenu alebo na mieru navrhnutý úložný priestor, ktorý pojme všetky veci. Vystavte len doplnky, ku ktorým máte naozaj srdcový vzťah, knihy a rodinné fotografie.

Stavebná činnosť

Ponúkame stavebnú činnosť v interiéroch a exteriéroch, stavby na kľúč, 3D vizualizácie a odborné poradenstvo pri realizácii vašich predstáv. Zabezpečujeme aj realizácie a renovácie interiérov.

Čítať ďalej...

Dizajnové zrkadlá

Zdá sa vám, že priestoru, v ktorom bývate alebo pracujete chýba esprit, elegancia a nádych jedinečnosti? Zrkadlo s luxusným dreveným rámom dokáže urobiť s každým interiérom divy. Naša široká ponuka toho najkvalitnejšieho na trhu vás presvedčí.

Čítať ďalej...

Machové obrazy

Hľadáte spôsob ako ozvláštniť interiér svojho bytu alebo kancelárie? Máme riešenie! Machový obraz, či zrkadlo - harmónia originality dizajnu a krásy prírody! Ak chcete mať prírodu stále na dosah ste na správnej adrese.

Čítať ďalej...

Nábytok na mieru a atypický nábytok

Nábytok do každého priestoru + doprava + montáž od WooDecor = vaša 100%-ná spokojnosť!

Čítať ďalej...

Kontaktujte nás

info@wdecor.sk

+421 918 887 566

napíšte nám

Napíšte nám - je to jednoduché!

WooDecor, s.r.o.


WooDecor, s.r.o.

icon fb icon insta

Kontakt

Woodecor, s.r.o.

Okružná 2057/11
026 01 Dolný Kubín
Slovensko

+421 918 887 566
info@wdecor.sk

Kontaktná osoba

Dalibor Madera

Dalibor Madera
+421 918 887 566
dalibor@wdecor.sk

Stránka wdecor.sk a naši partneri používajú technológie cookies na prispôsobenie obsahu a reklám, poskytovanie funkcií sociálnych médií a analýzu našej návštevnosti. Kliknutím nižšie odsúhlasíte používanie tejto technológie na celom webe.